Tuesday, March 5, 2013

Spara

Många tycker att det är jobbigt att inte ha några pengar när man studerar. I slutet av månaden är det många som inte har några pengar alls och bara väntar tills nästa bidrag. Jag själv har aldrig haft 0 kr på kontot någon gång när jag har studerat. Jag har studerat några år nu... För att se till att pengarna inte tar slut innan månaden är över så har jag ett knep.

När alla utgifter är betalda, sätt då över en summa på det konto som du har kopplat till ditt bankkort. Exempel en summa på 1500 kr, då vet du att det är de pengarna du har att röra dig med under den månaden. Det kan ju vara svårt att hålla den budgeten, men gör ett försök. På så sätt kan man spara pengar varje månad. Så slipper man tänka på att pengarna är slut innan nästa bidrag kommer.  Tänk på att du inte behöver festa eller shoppa upp alla pengar under varje månad. Testa gärna en månad och se hur det funkar.
Jag skulle aldrig låna pengar av vänner då det bara skapar problem, men om budgeten inte går ihop och det är absolut kris kan det vara ett alternativ att låna pengar, exempelvis från https://www.vippi.se/. Som tur är har jag själv aldrig behövt göra det.

Lycka till!!

1 comment:

  1. Jag har inte heller haft 0 kronor på kontot någon gång. När jag har under 1000 kronor på kontot, så snålar jag som bara den. Det går faktiskt bra :)

    ReplyDelete

Random

randomposts

Recent

recentposts